Joan Torrentó

Dades Personals

Nom: Joan Torrentó Vilarnau

Intrument: Violí

[download id=”1143″]

Joan Torrento

Formació

GRAU EN ENGINYERIA EN TECNOLOGIES AEROESPACIALS, a la Universitat Politècnica de Catalunya, a l’Escola d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa, ETSEIAT, finalitzat (2011-2015).

ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D’EMPRESES, a la Universitat Oberta de Catalunya, UOC, 2n any (2014-2018).

GRAU PROFESSIONAL DE MÚSICA, especialitat en violí, al Conservatori Professional de Música de Badalona, finalitzat (2007-2013).

GRAU SUPERIOR DE MÚSICA MODERNA I JAZZ, especialitat en violí, al Taller de Músics de Barcelona, estudiant-lo actualment.

Premis Acadèmics

GUANYADOR de la beca “JOVES I CIÈNCIA” (JiC), de Catalunya Caixa l’any 2010. JiC és una beca atorgada als 50 (de més de 800) estudiants amb més talent de Catalunya.

SELECCIONAT per participar al LIYSF (London International Youth Science Forum) 2011, al prestigiós Imperial College of London.

FINALISTA al Concurs de Recerca de la Universitat Internacional de Catalunya, UIC, amb el projecte “Analysis of violin bowing” (Anàlisi del moviment de l’arc del violí).

Batxillerat acabat amb MENCIÓ d’HONOR a l’IES Els Tres Turons d’Arenys de Mar.

GUANYADOR d’una beca de Catalunya Caixa per ser UN dels 500 millors estudiants a les Proves d’Accés a la Universitat.

MENCIÓ D’HONOR al concurs NASA Space Apps Challenge 2013 amb el projecte Astex, seleccionat com un dels 5 millors de la seva categoria a nivell mundial.

Experiència Professional

Professor de violí a les escoles de música de Terrassa, Arenys de Mar i Arenys de Munt.

Violinista del grup de rock celta LÁD CÚIG, amb la gravació d’un CD l’any 2014.

Violinista, guionista i creador al DUO TOCATTA, actuant arreu de Catalunya (Teatre Principal d’Arenys de Mar, Teatre de Seva, Auditori de Terrassa…) i també a Alemanya amb els shows de teatre, música i humor “Música De La Màniga” i “VIOLINTASTIK” (projecte des del 2014).

Violinista, compositor, productor i teclista del grup de pop, rock i reggae ESTRIP, amb concerts a l’Acampada Jove, Festival Nits d’Estiu de Calella i Sala Apolo, entre d’altres. Gravació 
de la maqueta Que s’aturi tot, de l’EP Antics Records (producció de Toni Xuclà) i del CD Herois (projecte del 2010 al 2015).

CONCERTINO de la Jove Orquestra Simfònica de Sabadell des del 2016.